Избрани Новини

Нивото на Тунджа край Сливен остава високо, няма евакуирани хора

Критичната ситуация ще продължи заради нови валежи, предупреждава МОСВ

Няма сериозна промяна в нивото на река Тунджа край Сливен. Това каза Снежана Кънева, началник на отдел „Сигурност, управление при кризи и отбранително-мобилизационна подготовка” в общината.

На територията на община Сливен няма пострадали животни и хора. В по-засегнатите райони се предприемат мерки при необходимост. Няма нужда от евакуация на населението, всички животни са изведени от ниските части на проблемните зони.

Язовир Асеновец прелива нормално. Реките в Яблановско дере, Беленска и Асеновска са буйни и големи, те отиват към Тунджа и най-вече към селата Крушаре и Жельо войвода.

Наводнения от дъждовете има в Кермен и селата Биково, Скобелево, Младово, но покрай реката най-критично си остава положението около селата Крушаре и Желю войвода. Наблюдение на тези райони се извършва денонощно. Кънева добави, че река Беленска леко е понижила нивото си. Тя уточни, че животни в района на бедствените райони няма. Няма проблеми с нарушено водоподаване и електрозахранване.

По данни и прогнози на НИМХ утре до обяд реките ще се оттичат. В резултат на прогнозираните валежи от 8-ми декември нивата на реките отново ще започнат да се повишават, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

С повишено внимание трябва да се наблюдава река Тунджа при градовете Ямбол, Елхово както и р. Камчия, където в резултат на прогнозирани валежи и наложилото се изпускане на води от язовирите съответно Жребчево, Камчия и Тича, се очаква нивото да се задържи критично. Нивата по р. Марица в средното и долното течение, р. Сазлийка приток на река Марица, река Тунджа ще се задържат над прага за предупреждение до 12 декември, гласи съобщението на МОСВ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов