Избрани Новини

България протяга ръка на Габи от Благоевград

Детето страда от изоставане в растежа и за да порасне ще му трябва нашата подкрепа

Тази година Българската Коледа помага на деца с вродени заболявания. Едно от тях е 5-годишната Габриела Вълкова от Благоевград. Детето страда от изоставане в растежа и за да порасне ще му трябва нашата подкрепа.

„Габи страда от заболяването ахондроплазия. Това се изразява в изоставане в растежа и най-вече в изоставане растежа на крайниците. Ръчичките и краченцата растат по мъничко. Проблемът е, че ръстът, който може да достигне до 18-годишна възраст въобще за цялото си развитие е около 128 см”, казва майката на момичето Рилка Вълкова, цитирана от Нова телевизия.

В момента 5-годишната Габи е висока едва 90 см. Благодарение на Българската Коледа, детето се лекува безплатно с хормона на растежа и само за последните две години е пораснало с 16 см. За пълното му оздравяване, обаче трябват още средства.

Въпреки трудностите, малката Габи не спира да мечтае. Иска да стане балерина и гимнастичка. А към Дядо Коледа има конкретна поръчка - таблет, лаптоп и телефон. Майка й също има своята коледна мечта – дъщеря ѝ да порасне.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов