Избрани Новини

Продадоха най-големия бял трюфел в света

Необичайната гъба е била оценена на 61 250 долара

Най-големият бял трюфел в света, тежащ 1,89 кг, беше продаден на търг в Ню Йорк за 61 250 долара, съобщи аукционна къща Сотбис, която организира търга, съобщи АФП, цитирана от Нова телевизия.

Трюфелът, който "е най-големият, откриван някога", беше купен по телефона от "почитател на храната и виното от Тайван", уточни аукционната къща. Необичайният трюфел бил открит миналата седмица в Централна Италия от компанията "Сабатино Тартюфи", един от най-големите доставчици на този вид продукти в света.

Той беше продаден от семейство Балестра, собственик на компанията, което планира да предостави приходите от продажбата на няколко благотворителни организации. Новият рекордьор е два пъти по-голям от предишния шампион. Но детронираният бял трюфел бил придобит за доста по-голяма сума през 2010 г. от около 417 200 долара, уточнява Сотбис.

Според семейство Балестра огромният трюфел, малко по-малък от топка за американски футбол, е достатъчен, за да нахрани 300-400 души на парти, на което се сервират трюфели. Очаква се трюфелът на семейство Балестра да бъде обезсмъртен с място в изданието за следващата година на Книгата на рекордите "Гинес".

Не пропускайте да видите и тези снимки:
Чудо! Какво може да направи един грим с жената? (галерия)

Има такива идиоти, сигурни сме! - част 2 (галерия)

Да ти прецакат снимката в последния момент (галерия)

Животинка в чаша? Най-сладкото нещо на света (галерия)

58 от най-креативните пръстени създавани някога (галерия)

Странно украсени автомобили (галерия)
27 неща, които не виждате всеки ден (галерия)



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов