Избрани Новини

Двама министри и кметът Николов откриха Зоната за обществен достъп в порта!


Историческата Зона за обществен достъп на Пристанище-Бургас вече е отворена. Двама министри пристигнаха специално за паметното събитие в морския град. Зоната за достъп бе открита от кметът на Бургас Димитър Николов, Министъра на транспорта Ивайло Московски и Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. На церемонията присъстваха още шефът на порта Деян Димов, депутати, общински съветници и стотици бургазлии. Жителите и гостите на морския град вече спокойно ще могат да се разхождат когато пожелаят в района на морска гара.
„Дълги години пристанището бе затворено за достъп на граждани, но от днес вече достъпът до него е факт”, заяви кметът Николов и пожела на гражданите на Бургас весел празник.
Близо 12 млн. лева са предвидени за бъдещото развитие на пристанището и още над 20 млн. лева за други проекти, съобщи министър Московски. Достъпна е зоната и около новата сграда на Яхт-клуба. Московски, министър Ивелина Василева, и кмета на Бургас Димитър Николов прерязаха лентата на новия яхт клуб на Пристанище-Бургас. Предстои и изграждането на второ хале за яхти по проекта.
По-късно Министърът на транспорта инспектира стоежа на трафик-кулата на пристанището. Той обобщи, че към момента няма забавяне по проекта като цяло, а там където има леко закъснение ще бъде наваксано. Стратегията която е залегнала в работата на правителството е добрата координация между държавата и местната власт, подчерта Московски.
От Бургас Министър Ивайло Московски и министър Ивелина Василева отпътуваха към Елхово и Гълъбово, където е спряно движението на влаковете и има евакуирани хора.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов