Стотици миряни се помолиха за здраве в храм "Св.Николай Чудотворец"

Животът

06-12-2014, 12:28

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Варна почита празника на Св. Николай Чудотворец

Със Света Божествена Литургия, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в храм "Свети Николай Чудотворец", Варна почита празника на християнския светец. Стотици миряни се помолиха за здраве и просперитет.

"Обичани от Господа братя и сестри, нека Св. Николай Чудотворец – пазител на всички морски градове и хора, свързани с морето, Ви закриля. Днес е време да склоним глава пред силата на морето, защото пред неговата стихия всички сме равни", обърна се към варненци митрополит Йоан. Той благодари на кмета на града Иван Портних за доброто отношение към църквата.

Градските прояви продължават с празничен обяд в залата на Духовно-просветния център към храма "Св. Архангел Михаил". Точно в 12 часа пространството пред паметника на Доброволеца в кв. "Аспарухово" се превръща в сцена за възпитаниците на местното читалище и ученици от СОУ "Любен Каравелов". След концерта варненският митрополит Йоан ще освети рибен курбан, който ще бъде раздаден на миряните за здраве и благоденствие.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"