Избрани Новини

Жълт код за поледици е обявен в три области в Северозападна България

В цялата страна в съботния ден ще вали дъжд

Жълт код за ниски температури и поледици е обявен за днес в три  области  на Северозападна България, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Метеорологичният код, предупреждаващ за потенциално опасно време е в сила за областите Видин, Монтана и Враца.

Валежите, започнали през нощта, през деня ще обхванат цялата страна.
В северозападните райони, заради по-ниските температури, отново ще има условия за поледица и допълнително обледяване. Вятърът ще е слаб от изток, североизток. Минималните температури в Северна България ще са 0°-3°, в Южна и по Черноморието до 5°-8°, максималните температури ще са от 2°-3° в северозападните райони, до 10°-12° в южните.
Атмосферното налягане ще се понижава и ще е малко по-ниско от средното за декември.

В планините ще е облачно и мъгливо. Ще вали сняг, под 1300 м – дъжд. Вятърът ще е до умерен от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 1°.

По Черноморието ще бъде облачно и ще превалява дъжд. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 9° – 11°. Вълнението на морето ще е около 3 бала. Температурата на морската вода е около 8°-9°.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов