Избрани Новини

Младежки информационно - консултантски център откриват в Кюстендил

Центърът ще заработи от 15 декември 2014 година

Заместник - министърът на младежта и спорта Калин Каменов и неправителствени организации, работещи в сферата на младежката политика, подписаха договорите, с които ще бъдат финансирани Младежките информационно - консултантски центрове в страната. Центровете ще получават средства от ММС по Подпрограма 1 "Развитие на мрежата от младежки информационно - консултантски центрове на Националната програма за младежта. Сред тях беше и кюстендилското читалище "Братство".
Заместник - министърът на младежта и спорта Калин Каменов и Иван Андонов, председател на читалище "Братство 1869", подписаха договор, с които ще бъде финансиран Младежкия информационно - консултантски център в Кюстендил, чиято дейност ще стартира на 15 декември 2014 г.

Заместник-министър Каменов изрази радостта си от това, че МИКЦ ще получат своето финансиране, независимо от закъснението на Програмата. 
"От тук нататък е важно как ще функционират центровете. Трябва да насочим вниманието и силите си към младите хора, които не са социализирани и не работят. Тези младежи трябва да получат нужната информация, съвети, консултации, така, че да намерят своите възможности за стаж, квалификация и работа. Ползата от МИКЦ е и да подкрепят Европейската гаранция за младежта, чиято цел е да намали безработицата. Дейностите на тези центрове ще имат социално-икономически ефект години наред. Вие имате подкрепата на държавата и ако бъдете активни, то много от проблемите могат да бъдат разрешени", заяви заместник - министър Каменов.
В момента се провежда втората процедура за набиране на проектни предложения на организации за шест областни града, в които няма успешно класиран кандидат по първата обявена процедура. Отделно ще бъдат подписани договори с организациите, спечелили проекти и по Подпрограма 2 "Национални младежки информационни кампании и Подпрограма 3 "Развитие на младежкото доброволчество".
Сумата осигурена от бюджета на ММС по Подпрограма 1 за 2014-2015 година е 997 208 лева.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)