Избрани Новини

Пастир осъден на 8 000 лева, кравата му предизвикала катастрофа

Крими

05-12-2014, 10:51

Снимка:

Окръжен съд - Благоевград

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Осъдиха македонски пастир, минал границата, за да си допие

Трима банскалии на съд за отвличане на пастир

Пастирът може да обжалва осъдителното решение пред Окръжния съд в Благоевград

Пастир бе осъден да плати близо 8000 лв. на застрахователна компания, защото заради негова крава лека кола е излязла извън шосето и се е обърнала в канавка.

Пътният инцидент е станал още през 2008 г. на главния път Е-79 в района на Симитли. Пастирът Кирил Т. прекарвал през международния път за Гърция стадо крави. Една от тях обаче се отклонила и останала на шосето, пише "24 часа". През това време в посока към Кулата се движил "Фиат". Шофьорът, за да избегне удара в кравата или пък с другите коли, рязко завил надясно и автомобилът се преобърнал в канавката. Водачът не пострадал, но се наложило колата да бъде измъквана от Пътна помощ, а ремонтът струвал 5800 лв. "Фиат"-ът имал пълно "Каско" и застрахователната компания изплатила щетите. След това завела иск срещу виновния за катастрофата пастир.

Съдът прие, че той като водач на стадо едър рогат добитък не го е направлявал, вследствие на което, едно от животните е останало без надзор, пресякло е внезапно платното за движение и е станало причина за катастрофата. Освен материалните щети, виновникът ще трябва да плати лихвите и разноските по делото, като сумата стига до 8000 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов