Кукли и актьори ще радват децата през декември в Благоевград

С премиера на "Коледните детективи" Общинският куклен театър - Благоевград започва празничния декемврийски маратон

Общински куклен театър - Благоевград започва празничния месец декември с премиерата на "Коледните детективи". Новото заглавие е част от коледната програма на община Благоевград "Един град за едно момче. Благоевград за Мишо. Коледа е!"  Днес от 17.00 часа в Младежки дом Анна Секулова, Десислава Чардаклиева, Атанас Филипов и Божидар Халембаков поведоха зрителите през различни приключения. За пореден път авторът и режисьор на постановката Магдалена Митева търси сценични предизвикателства за сетивата на благоевградчани. За подходящия музикален фон се е погрижила Гергана Василева.

Актьорите ще зарадват почитателите си и на 7 декември. От 11.00 часа в Младежки дом те ще "разкажат" една "Облачна приказка". Предизвикателството към зрителите е сами да проверят дали тази приказка ще има щастлив край.

"Коледните детективи" ще излязат отново на сцената в Младежки дом на 14 декември от 11.00 часа, а на 21 декември театърът ще излезе извън пределите на залата. Площад "Георги Измирлиев"  ще се преобрази на "Леденото кралство" от 11.00 часа.

Актьорите от кукления театър ще гостуват и на болните деца в благоевградската болница. На импровизирана сцена в детското отделение те ще представят популярна постановка за малките пациенти с пожеланието по - бързо да се приберат здрави у дома.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен