Преподавателка в ЮЗУ съди университета за счупен крак

Искът е за 40 000 лева

Дело срещу ЮЗУ "Н. Рилски" с иск за 40 000 лв е завела преподавателка по английски език в Правно - историческия факултет, пише struma.bg. В края на миналата година през ноември след лекциите си в края на деня гл. асистент д - р Maя Вуковска влязла да си почине в преподавателския кабинет и да се приготви за прибиране. Чистачките тъкмо били почистили пода, преподавателката се подхлъзнала, паднала и наранила тежко крака си. Спешен преглед при специалисти установил лошо счупване, наложило се тежка и скъпоструваща операция. В момента гл. ас. д - р Мая Вуковска вече е на работа след продължителни болнични, лекарските прогнози обаче са, че най  - вероятно ще се наложи и втора операция.

Исковата молба на ЮЗУ преподавателката вече е получена в ректората, делото се очаква да стартира в първата половина на този месец в благоевградския съд.

Преподавателката отказа коментар до приключване на делото, от ръководството на ЮЗУ също предпочетоха да не коментират случая до произнасянето на магистратите.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"