Избрани Новини

Калояновци се стягат за Празника на рибата

Много музика, песни, хумор и добро настроение обещават организаторите на станалия традиционен за старозагорското село празник

Събитието, което се провежда за шеста поредна година, ще започне на 6 декември от 18.30 часа в бирария „Ловна среща" с празничен водосвет, отслужен от отец Николай, след което музикален поздрав ще отправят и самодейките от местното читалище „Възраждане 1927".

За гласовитите калояновки денят ще е изпълнен с двойно повече емоции, защото в обедните часове те ще бъдат един от трите отбора участници в кулинарната фиеста пред община Стара Загора „Никулденска раздумка с Ути".
Сред тематичните акценти на Празника на рибата в Калояновец ще бъде атрактивната кулинарна изложба, в която своя майсторлък и фантазия ще развихрят местните домакини. Традиционно се очаква експозицията да представи типични за Никулден ястия – приготвен по различни рецепти шаран, както и постни гозби – боб, леща, сарми, чушки и др. Безпристрастно жури ще определи и награди най-успешните и най-вкусни никулденски ястия.
На територията на село Калояновец се намират три рибарника, като собствениците им са дали тежката си дума, че ще се погрижат да има достатъчно пържен шаран за всички присъстващи.
Празникът на рибата се организира от кметството в село Калояновец, НЧ „Възраждане 1927" и ПК „Успех".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)