Избрани Новини

Жълт код за седем области

Метеоролозите предупреждават, че се очакват значителни валежи

За седем области в страната днес е обявен жълт код за опасност от проливни валежи, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Кодът е валиден да областите: Бургас, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол. 

Метеоролозите предупреждават, че се очакват значителни валежи с количества на места около и над 30 л/кв.м.

Днес времето ще се задържи облачно и на много места ще вали дъжд. По-интензивни и на повече места ще са валежите в централните и източни райони на Южна България. В северозападните райони дъждът ще се примесва със сняг, на места там ще се образуват и поледици. Ще духа до умерен, в Източна България временно силен изток-североизточен вятър. През деня температурите ще се повишат слабо и максималните ще бъдат от 0° в северозападните до 12° в крайните югозападни райони. В София около 7°.

Атмосферното налягане е много близко до средното за месеца. През деня слабо ще се повиши.

В планините ще бъде облачно. Ще има валежи предимно от дъжд, в Родопите и Странджа – значителни по количество. Ще духа умерен и временно силен югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 5°, на 2000 метра – 0-1°.

Над Черноморието ще бъде облачно, ветровито и ще вали дъжд. По-значителни количества на валежа ще има по южното крайбрежие. Вятърът ще е умерен и силен от изток. Максималните температури ще са от 8° до 11°. Вълнението на морето ще е 4-5 бала. Температурата на морската вода е около 8°.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов