Избрани Новини

Цецка Цачева: Вярвам, че новото правителство ще сложи край на политическата криза

"Хората очакват стабилизиране на процесите в страната", заяви Цецка Цачева в Плевен

"Хората очакват стабилизиране на процесите в страната. Политическата криза, която започна от февруари-март 2013 г. вярвам, че ще приключи със заработилия парламент и правителство", заяви в Плевен Цецка Цачева в Плевен.

По думите й предстоят тежки реформи, като тези в съдебната система, в образованието, в енергетиката и в здравеопазването не търпят отлагане.

Цачева съобщи, че на 10 декември в парламента ще присъстват представители на ЕК, във връзка с изготвяне новия доклад по механизма за сътрудничество и проверка в сферите на вътрешния ред и правосъдие. "Имаме пунктове, по които изоставане, като например избор на главен съдебен инспектор към инспектората на Висшия съдебен съвет", посочи тя. Според нея обаче е хубаво, че министърът на правосъдието има идеи за реформата, които се подкрепят от управляващото мнозинство, предава БТА.

Цачева добави, че вчера в НС са постъпили трите законопроекта относно бюджетите за 2015 г. - за Държавното обществено осигуряване, законът за Здравната каса и законът за Държавния бюджет на Република България за 2015 г. Очаква се следващата седмица на извънредни заседания парламентът да ги приеме на първо гласуване.

"В този бюджет ще се съобразим с реалностите за икономическото и социално състояние на държавата, но и с оптимистичен поглед за онова, което се случва в ЕС като цяло", коментира тя.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)