Избрани Новини

Сакционират съдията на Марек-ЦСКА

Спорт

02-12-2014, 10:17

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Александър Костадинов получил ниска оценка

Съдията от мача Марек – ЦСКА ще бъде изваден от нарядите. Александър Костадинов е получил ниска оценка заради слабото си представяне на стадиона в Дупница. Най-вероятно тя е дори под кота 8. В съдийските среди е отбелязано, че Костадинов не е отсъдил чиста дузпа за нарушение срещу „червения“ Неманя Милисавлевич. Имал е и много занижен критерий за картони. Ощетил е също и Марек – заради спестено изгонване на Марин Оршулич в добавеното време.

Похвала за изявите си е получил асистентът Пламен Георгиев, който сигнализира за отсъдената дузпа в полза на ЦСКА. Главният Костадинов първо призова играта да продължи. Санкция ще понесе и реферът зад вратата Георги Димитров, защото е трябвало да каже на главния за нарушението срещу Милисавлевич.

Костадинов беше изваден от листата с международни съдии, а след това и от „А“ група. По-късно беше вкаран в специална графа на рефери от „Б“ група, които понякога получават наряди и за елита. Такива още са Ангел Ангелов и Георги Игнатов, пише „Труд“. Освен това арбитрите разказват, че Костадинов много често е ангажиран като аташе към международните съдийски бригади, които ръководят мачове на Лудогорец в европейските турнири.

Днес на обяд пък Таско Тасков трябва да дава обяснения за свирката си на мача ЦСКА – Лудогорец (1:1) миналия кръг. Във Фейсбук той определи отсъжданията си като перфектни, но… не получи наряд за уикенда. Няма и за мачовете за Купата на България в сряда. Така се процедира у нас с наказани съдии – санкциите не се обявяват.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов