Избрани Новини

Отвориха коледния базар в Стара Загора

Елхата грейва в петък, на Никулден в центъра ще димят казани с рибена чорба

От днес в центъра на Стара Загора е отворен традиционният коледно-новогодишен базар. Над 20 търговци предлагат коледни играчки, сувенири и подаръци по главната улица около Универмага. Последни приготовления текат и за отварянето на базарчето за виенски зимни лакомства край Общината. За трета поредна година по инициатива на общината и Австрийското посолство у нас старозагорци ще се черпят за Коледа с глювайн и брадвурстчета.

В празничната си новогодишна премяна Стара Загора ще грейне в петък, на 5-ти декември, когато кметът Живко Тодоров ще запали коледната елха. За пръв път тази година в центъра ще се открие и ледена пързалка, като подарък от общината за най-малките граждани.

Ден по късно, на 6 декември Ути Бъчваров ще бъде гост на града за Никулден. Той ще приготви за всички присъстващи на площада пред общината голямо количество риба плакия. Но освен това ще бъде рефер в кулинарното състезние, в което майсторлък по приготвяне на рибена чорба ще премерят три отбора. 1000 порции рибни ястия ще бъдат раздадени безплатно на старозагорци.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов