Избрани Новини

Внимавайте! Бум на ало измами в Бургас

Крими

01-12-2014, 16:04

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арестуваха ало измамник в Царево

При всеки случай на съмнение, обаждайте се на 112

Редица телефонни измами са станали в Бургас през последните дни, съобщиха от полицията.

77- годишна бургазлийка е била измамена по механизма "болен от ебола близък" за сумата от 3 200 лв. Тя изтеглила парите от банков клон в центъра на Бургас и предала на непознат мъж в района на ж.п. гарата. 58-годишна бургазлийка получила обаждане от мъж на мобилния си телефон от мъж, представил се за нейн познат, който я помолил да закупи ваучери на "Виваком" на стойност 30 лв. и да продиктувала кодовете им за активация. Впоследствие бургазлийката закупила още няколко пъти ваучери на обща стойност 400 лв., докато се свърже с познатия си и разбере, че е станала жертва на телефонна измама.
67-годишен бургазлия от к-с "Славейков" е измамена по класическия механизъм "операция на близък с поставяне на златни пирони в крайниците" за сумата от 9 500 евро, която предал на непознат мъж, дошъл на домашния му адрес. 75-годишна бургазлийка от "Славейков" пък е станала жертва на телефонна измама по класическия механизъм "катастрофа с жертва" за сумата от 900 лв., които предала на непозната жена, дошла на домашния й адрес. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление "Полиция" - Бургас. Същият принцип е бил използван и на 88-годишна жена от Царево. Пенсионерката е загубила 3 400 лв.
От полицията все пак са успели да хванат двама мъже за телефонни измами. Първият е 36 годишния криминално проявен И.С. от Ахтопол. Той измамил 88-годишна жена от Царево със сумата от 1 800 лв. по класическия механизъм "катастрофа с жертва". Вторият е 21-годишния А.И. от Царево, криминално проявен. Той приложил механизъм "закупуване на ваксина за болни роднини" на 81 годишен мъж от с. Бяла вода за сумата от 3 000 лв. Мъжете са задържани от служители на Районно управление "Полиция". 
ОДМВР - Бургас предупреждава гражданите за зачестили случаи на телефонни измами и измами, вършени по домовете от лица, представящи се за общински служители, представители на “Социално подпомагане” или нестопански организации.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов