Избрани Новини

Ваньо Шарков: Вдигаме заплатите в „Спешна помощ“

Работещите там трябва да бъдат мотивирани, заяви зам.-здравният министър

Още от следващата година ще увеличим заплатите в “Спешна помощ”, каза в предаването “Денят започва” по БНТ заместник-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков. Тенденцията е през следващите 5 години да продължим да увеличаваме по 20 %, за да може това да бъде единият мотив за работа на колегите. На второ място, за да имат те мотивацията да работят в спешната помощ, трябва да им осигурим необходимата  апаратура, с която да могат да помагат на пациента,  подчерта Ваньо Шарков.

Заместник-министърът се ангажира да отиде във всяко едно място където има спешна помощ. През програма “Региони в растеж” ние кандидатстваме за 85 милиона евро и ще стартираме промяната в спешната помощ още от следващата година,  каза Ваньо Шарков.
На въпрос за работата на изнесените центрове заместник-министърът каза, че те не работят, защото няма екипи. Той обаче подчерта, че няма да се откажат от тази идея защото целта е линейката да бъде по-близо до пациента.

За грижите за хора, които не си плащат здравните вноски, д-р Шарков каза: “Не може да продължи черпането на финансовото осигуряване на цялата здравна система от хора, които не плащат здравно-осигурителните вноски, защото всъщност всеки един от нас плаща техните осигуровки. Всъщност, това са хора, които ощетяват всички останали български граждани“.
Реакцията при съмненията за болен от ебола българин бе добър тест и урок, който  позволи да се направят някои изводи и да се вземат мерки, коментира още зам.-министърът на здравеопазването.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов