Избрани Новини

Безплатни изследвания за СПИН пред Централна поща

Животът

01-12-2014, 08:16

Снимка:

Plovdivutre архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В Световния ден за борба с ХИВ/СПИН и по повод старта на Европейската седмица, посветена на изследването на заболяването

Тази година във връзка с Европейската седмица, посветена на изследването за ХИВ/СПИН /HIV Testing Week/ с послание към хората „Да запазим посоката, да продължим пътя” и във връзка с провеждането на Анти СПИН кампания по повод на 1-ви декември - Ден за борба със СПИН, екипът на Центъра по превенция на СПИН и сексуално-предавани инфекции /СПИ/ към Община Пловдив и дирекция „Общинска икономика и здравеопазване”, предоставя безплатно и анонимно изследване и консултиране за ХИВ/СПИН на граждани със специалисти от Регионална здравна инспекция-Пловдив/ РЗИ-Пловдив/ и неправителствени организации, с които работим съвместно по програма ”Превенция и контрол на СПИН и СПИ”.

Изследването ще се реализира с мобилни кабинети на територията пред сградата на Централна поща.

1.Мобилен кабинет на фондация ”Панацея” ще предостави безплатната услуга на гражданите от 13,00 ч. до 15,00 ч. на 01.12.2014 г./понеделник/.

Община Пловдив е подготвила и отпечатала календари за 2015 г., свързани с превенция на СПИН, които ще бъдат раздавани на гражданите и гости на града.

В община Пловдив ще проведе заседание на комисия от експерти от община Пловдив и РИО-Пловдив, която ще номинира най-добрите рисунки и есета в конкурс „Да се обичаме разумно, за да опазим любовта” за ученици от общински и държавни училища.Авторите на най-добрите  творби ще бъдат наградени. Награди ще има и за учители, постарали се да вдъхновят учениците да рисуват и пишат по темата, свързана с превенция на СПИН.    

В СОУ „Найден Геров”, Гимназия по хранителни технологии и в други училища ще се предоставя информация, свързана с инфектирането с ХИВ, ще се раздават информационни материали, осигурени от община Пловдив.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов