Дупница светва коледно довечера, посрещат и Дядо Коледа

Днес в 17.30 часа е тържественото запалване на коледните светлини

Близо 25 метровата елха ще светне в празнична украса. Има и подготвена програма, с която ще бъде посрещнат дядо Коледа.

През целият месец декември са предвидени изложби и концерти. На 2 декември изложба открива Силвия Топалова, на 16 декември - Петър Мичев, на 19 декември е традиционната коледна изложба на Сдружението на художниците. 3 театъра гостуват в рамките на месец, предаде "Дарик". На 3 декември гостува театър Габрово с постановката „Майка ми в Ямбол", на 15 декември театър „София" - „Мъжът на жена ми", реж. Мариус Куркински, на 17 декември гостува благоевградският театър с детското представление „Коледна елха".

Самодейните състави от община Дупница ще се изявят на 16 декември, на 17 декември пък мъжки хор „Св. Иван Рилски" и ВС „Арт Поп" правят коледен концерт. На 20 декември ще се представи танцова школа „Терпсихора". На 31 декември в 23.30 часа започва новогодишният концерт на пл. Свобода, програмата ще бъде обявена по късно през месец декември.

Салона на ОбДТ „Невена Коканова", изложбена зала „Джамията" и галерия „Околийска къща" са местата, където ще се проведат декемврийските събития.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"