Избрани Новини

Пирин взе само точка в Бургас

Двубоят започна в разузнавателно темпо, като след 10-та минута орлетата взеха инициативата

ОФК Пирин се размина с косъм с победата в крайбургаското градче Българово, след като не успя да победи домакините от ПФК Бургас, завършвайки при безголово равенство. Орлетата изпуснаха доста сериозни положения за гол, като връх бе пропусната от Златинов дузпа четвърт час преди края на мача, информират от пресцентъра на клуба.
Двубоят започна в разузнавателно темпо, като след 10-та минута орлетата взеха инициативата и започнаха по-често да поглеждат към вратата на домакините. Два удара на Тошев и Сандев затрудниха максимално стража на бургазлии Георгиев в 15-та и 16-та минута. Домакините отговориха с пропуск на Любенов след едно статично положение, с което опасностите пред вратата на Костов се изчерпаха. Тошев пропусна най-чистото положение за Пирин през първото полувреме, когато в 25-та минута Тошев остана сам срещу вратаря, прехвърли го, но централен защитник притича и изби от голлинията влизащата във вратата топка. Пет минути преди края на полувремето Тасев стреля опасно, стража на Бургас изби, но никой не успя да достигне до отбитата топка и да я довкара в празната врата.
През втората част ситуацията на терена не се промени, като отново благоевградчани бяха по-активни и поглеждаха по често към вратата на домакините. Отново Тасев стреля опасно в 47-та минута, а малко по-късно Коцев опита удар, но неуспешно. В 71-та минута Костадинов пое топката пред наказателното поле на Бургас, стреля, а защитник в синьо удари неволно с ръка влизащата във вратата топка. Отсъдената закономерна дузпа бе пропусната от Златинов, чиито удар бе избит от вратаря, както и последвалата добавка. В самия края на мача Хаджииванов се размина на голлинията на милиметри от гола. Така орлетата остават да зимуват на третото място, на три точки от втория Локомотив Г. Оряховица и на четири от Монтана.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов