Невиждано: 200 полицаи окупират Дупница в неделя!

Играят "Марек" и ЦСКА

Невиждано полицейско нашествие очаква Дупница в неделя, съобщи zadupnitsa.com. Причината е предстоящия двубой между Марек и ЦСКА на стадион "Бончук" от поредния кръг на "А" група. Източник от дупнишкия клуб разкри, че цели 200 полицаи ще охраняват срещата, а по непотвърдена информация сумата за това "удоволствие" е 10 000 лева.

Досега в историята на "Марек" такава окупация от полицаи не е имало и дори на "Бончук" се чудят защо. На помощ на дупнишките си колеги в Дупница ще дойдат и униформени от цялата Кюстендилска област - Сапарева баня, Бобов дол, Кочериново, Рила, а вероятно и от Благоевград. Както е известно, полицията е тази, която преценява кой двубой е взривоопасен и кой не и определя броя на униформените. Опасенията им вероятно са свързани с възникналите скандали на мача "Марек" – "Левски" с феновете на гостите, които за малко не се сбиха с дупничани. Тогава от полицията и "Марек" поискаха отлагане заради изборите и невъзможността да осигурят полицейска охрана, но БФС направи глупост и разпореди срещата да се играе. Това наложи частна фирма да поеме охраната, но след възникналите скандали се наложи спешно да пристигнат полицаи, за да се успокои обстановката.

Очакванията са за не повече от 350 - 400 "червени" фенове да акостират в сектора за гости на "Бончук", както и около 2 000 местни запалянковци. Цените на билетите са 5 лева.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"