Избрани Новини

При хубаво време завършват ремонта в района на Предела следващата седмица

До дни ще приключи изграждането на ростверга – завършващ елемент от укрепителните дейности при 15-ти километър от път ІІ-19 Симитли - Разлог

Досега са поставени 52 от общо 72 анкери. При добри метеорологични условия в района на прохода Предела до края на следващата седмица ще завърши ремонтът на участъка. Предстои полагането на асфалта, обновяване на пътната маркировка и монтиране на еластичните предпазни огради.

Второкласният път е единствената транспортна връзка, свързваща общините Разлог, Банско, Добринище, Белица и Гоце Делчев, както и населените места в тях, с областния център Благоевград. Той е и най-пряката и удобна връзка между Северна, Северозападна и Западна България със зимните курорти в Пирин, информираха от АПИ.

Участъкът пропадна на 24 октомври т. г. след обилните дъждове в района на прохода Предела. За укрепването на отсечката от републиканския бюджет са осигурени 950 хил. лв.

До приключването на аварийно-възстановителните дейности движението при км 15 от път ІІ-19 се извършва в лявата лента и се регулира със светофарна уредба. Поставени са необходимите пътни знаци и шофьорите трябва да карат внимателно, спазвайки въведената сигнализация. Алтернативните маршрути до Банско са път II-84 Велинград – Юндола и път III-842 Белово – Юндола.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден