Избрани Новини

97-годишна дупничанка разкри тайната на дълголетието

Зорница живее със семейството на дъщеря си Карамфила и зет си Георги Джасови

97-годишната баба Зорница от Дупница разкри тайната на дълголетието си. Мийте очите си само със студена вода и ще прескочите век, издаде чевръстата дупничанка.

Дъщеря й Карамфила, която е пенсионерка, стриктно следва съветите на майка си и мие лицето си само със студена вода. Зорница живее със семейството на дъщеря си Карамфила и зет си Георги Джасови, пише в. "Вяра". Къщата им е на ъгъла срещу бившия хлебокомбинат в Дупница, на брега на река Бистрица. Къщата има една от най-хубавите цветни градини в центъра на Дупница. Всички минувачи се заглеждат и се радват на красивите сакъзчета и слезени, надничащи от оградата. Семейство Джасови наскоро направиха гроздобера на лозниците в двора си. Баба Зорница също помага. Припка като млада девойка по двора, нищо че е на преклонна възраст. Гроздобера направиха и семейството Велеви, които са внуци на дълголетницата. Зетят Георги Джасов сподели: „Откакто я познавам, баба Зорница винаги на двора на чешмата си мие главата. В банята се къпе, но главата си мие на двора. Това й е закон”.

Дъщеря й Карамфила разкри: „Има железен режим за хранене. Всяка сутрин закусва точно в 8 часа, обядва  в 12 часа и вечеря в 17 часа”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов