Пожар причини щети за десетки хиляди лева в Петрич

Охранителната техника не се е задействала

Пожар, избухнал около 4,00 часа сутринта в базата на бизнесмена Димитър Радовски на входа на Петрич откъм град Сандански, причини щети за десетки хиляди лева. Унищожени са компютри, охранителна техника, инкубатор за птици, в огъня са изгорели над 250 пъдпъдъка.

Преди време на територията на базата имаше автокъща. В момента тя е преоборудвана за склад и за отглеждане на птици. Не е ясно как е избухнал пожарът. Базата е включена към СОД. По неизвестни причини охранителната техника не се е задействала. Пазачът на съседна фирма забелязал огъня и веднага сигнализирал. Собственикът Димитър Радовски лично се обадил на телефон 112.

Радовски допреди няколко години държеше супермаркет в квартал "Шарон" в Петрич. На склад в базата му се пазели останалите след затварянето на магазина над 50 камери за видеонаблюдение, компютри, три телевизора, два от които плазмени, професионална техника за почистване и миене на автомобили, чисто нов инкубатор за птици. Всичко това е изгоряло. Спасени са единствено около 150 кокошки носачки, отглеждани в базата.

Точният размер на щетите предстои да бъде изчислен. Причините за възникването на пожара се изясняват, информира struma.bg.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен