Избрани Новини

Всички инспектори на ОДБХ във Великотърновска област ще проверяват по Никулден

Мисия

26-11-2014, 13:11

Снимка:

www.edna.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Сигнали за нарушения могат да се подават на телефон - 062/603 156

Служители на Областната дирекция по безопасност на храните – Велико Търново ще започнат масови проверки на търговските обекти, в които се продава риба от следващата седмица. „В контролната акция ще се включат всички инспектори на регионалната агенция.“- каза за Velikotarnovoutre.bg д-р Станимир Спасов, началник на Областната дирекция по безопасност на храните. Той заяви, че експертите ще следят за произход, качество, съхранение и съпровождащи документи на рибната стока. Спасов съветва гражданите да оглеждат детайлно рибата, преди да я закупят. „Трябва да обърнат внимание на това очите й да не хлътнали, да не е изсъхнала повърхността, ако е паднала на дъното на аквариума – да не я взимат.“-обясни още той.

По традиция българите купуват риба ден преди празника посветен на Свети Николай Мирликийски, затова от Областната дирекция по безопасност на храните очакват тогава да получат сигнали за нарушения. Към момента няма постъпли жалби за некачествена рибна стока. „Ден, два преди Никулден ще текат усилите проверки.“-коментира Спасов.

Сигнали за нарушения могат да се подават на телефона на Областната дирекция по безопасност на храните във Велико Търново - 062/603 156. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)