Благоевград вече с коледна елха!

Тази вечер монтираха коледната елха

Тази вечер монтираха коледната елха на площад "Георги Измирлиев" в Благоевград. По думите на работниците, които я позиционираха в центъра до фонтаните, тя е висока 27,5 метра. Красивата елха вече събра погледите на минувачи, които коментираха, че с всяка изминала година общинското ръководство избира все по - хубава.

"Започна да се усеща коледния дух и настроение в Благоевград още щом поставиха лампичките по дърветата и украсата из целия град, а сега с елхата е още по - коледно", каза възрастна госпожа, която наблюдаваше поставянето на дървото.

На пети декември по традиция ще бъдат запалени коледните светлини в Благоевград. Тази година Коледата ще премине с конкретна мисия, а именно събиране на средства за операция на Мишо. Всяко мероприятие в община Благоевград ще премине под мотото "Благоевград за Мишо". Събраните средства от продажба на коледни картички, изработени от малките джуджета в работилницата на Дядо Коледа, от базарите и изненадите, подготвени за жители и гости на Благоевград, ще бъдат дарени за лечението на Михаил Николов от НХГ "Св.св. Кирил и Методий" в Благоевград, който е прикован към леглото, а скоро му предстои и абитуриентски бал.

Общинското ръководство и тази година е подготвило пъстра коледно - новогодишна програма с благотворителна мисия. Мероприятията започва с концерт, който ще се проведе утре в зала "Пейо Яворов" в Благоевград от 18.30 часа, в подкрепа на Мишо.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"