Избрани Новини

Социалният министър ще настоява за ръст на минималната заплата с 40 лв.

Ивайло Калфин предлага и програми в помощ на хората в предпенсионна възраст

Няма решение с колко ще се индексират пенсиите от юли 2015-а година. Според вицепремиера Ивайло Калфин възрастта за пенсия трябва да нарасне с по-малко от 4 месеца за масовата трета категория труд. Той ще предложи нови програми в помощ на хората в предпенсионна възраст, предаде БНР.

Има хора, които нямат възможност да се пенсионират. Има едни програми, които са "помощ преди пенсиониране", които така са изработени, с такива критерии, че много малко хора биха могли да се включат към тях, или ще потърся друг начин, който да помогне на хората, които са пред пенсия, на които не им стига стаж или възраст и които нямат възможност да получат доход. При всички случаи ще потърсим нещо, което да облекчи хората, които са пред пенсия и на които не им достига малко, за да излязат в пенсия.

За ръст на минималната заплата с 40 лева от догодина ще настоява Ивайло Калфин в разговорите с финансовия министър Владислав Горанов. Според вицепремиера замразяването на параметри в социалния сектор е вредно, той ще настоява и за ръст на максималния осигурителен доход.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов