Избрани Новини

Кметът Иван Тотев дава старт на ремонта на Зоологическата градина

Мисия Пловдив

24-11-2014, 07:24

Снимка:

Plovdivutre архив

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Реконструкцията ще струва 4,5 милиона лева, две години ще отнеме цялостното завършване на зоокъта

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще даде в 10,30 официален старт на проекта за изграждане на нов зоопарк в Пловдив. Реконструкцията ще струва на общината сумата от 4, 5 млн. лв и цялостното завършване на обекта ще продължи близо две години. По силата на договора с фирмата изпълнител обаче, ремонтните дейности ще се извършат поетапно и евентуално до средата на следващата година зоопаркът трябва вече да посреща посетители, заяви кметът Иван Тотев.

Ремонтът ще започне с разчистването на 10-декаровия терен в парк “Отдих и култура”. Най-късно до месец и половина се очаква да започнат и реалните строителни дейности. По проект зоокъта ще се разшири до площ от 40 декара.

“Това е единствения зоопарк в България, проектиран в новите условия на членството на страната в Европейския съюз и ще отговаря на всички нови изисквания за отглеждане на животните, за които се предвиждат най-модерните условия. Надявам се да стане най-хубавия парк в България”, коментира градоначалникът.

Зоопаркът ще се финансира от Републиканския бюджет. Има и решение на местния парламент  за частично финансиране от общинската хазна. Това ще даде възможност да се пренасочат средства от друг обект, ако се наложи, поясни кметът. Изпълнител на реконструкцията на зоологическата градина е асеновградската фирма “Запрянови”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов