Лиляна Павлова инспектира магистрала "Струма"

Политика

23-11-2014, 14:30

Снимка:

МРРБ

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лиляна Павлова: По ОП „Регионално развитие“ сме изгубили над 1 милиард

Магистралата ще е готова до октомври 2015 г

Министърът на регионалното развитие и благоустройствотоЛиляна Палова, инспектира цялото трасе на ЛОТ 2 на "Струма" и се информира от работещите на обекта за ситуацията при изграждането на участъка от магистралата, съобщават от МРРБ. Тя направи внезапната инспекция на път от Гоце Делчев, където участва в заседание на УС на НСОРБ, към София. ЛОТ 2 е участъкът от Дупница до Благоевград, който е с дължина около 38 км. Той се изгражда на инженеринг - проектиране и строителство.

Павлова се срещна и разговаря с ръководителите наархеологическите обекти, които са по протежението на ЛОТ-а и получи уверение от тях, че до 30 юни ще приключат с проучвателните дейности. В момента на участъците от магистралата, където има следи от неолитни жилища, строителството е спряно напълно до средата на лятото. Регионалният министър, съвместно с председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров, огледаха на място и всички съоръжения - мостове, подлези, надлези, виадукти, които се изграждат приоритетно в момента. По трасето на автомагистралата има и два тунела, които са в процес на прокопаване и строителство.

От разговора с ръководителите на строителния обект стана ясно, че срокът за завършване на строителните работи на целия участък е края на м. октомври 2015 г.

АМ "Струма" ЛОТ 2, е участък "Дупница - Благоевград" от км 322+000 до км 359+000". Проектът се съфинансира отКохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г. и националния бюджет. Изпълнител на договора за проектиране и строителство на лот 2 е КОНСОРЦИУМ "СТРУМА-ЛОТ 2", в който участват: "Импреза" АД, Италия, "ГБС Инфраструктурно строителство" АД, България и "Пътстрой - 92" АД, България. Стойността на договора е 358 722 000 лв. с ДДС. Строителният надзор се осъществява от ДЗЗД "ОБЕДИНЕНИЕ "СТРУМА-ПП", в което участват "Пътинвестинженеринг" АД и "Пътпроект" ЕООД - гр. София. Договорът им е за 2 949 843 лв. с ДДС.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"