Избрани Новини

Все повече деца стават жертви на агресия в училищата

Увеличава и броят на децата агресори, алармират психотерапевти

Значително се е увеличил броят на децата, жертви на агресия в училищата", каза за „Фокус” Наталия Кючукова – семеен психотерапевт.

Кючукова обясни, че за съжаление се е увеличил и броят на децата агресори в училищата. По думите ѝ, родителите на деца, подложени на насилие не знаят как да се държат в такива ситуации.

„Агресията, обикновено е обратната страна на един медал, от другата страна е депресия. Агресивните деца са депресивни, а родителите въобще не подозират, че децата им са в подобно състояние. Най-често агресията произтича не само от това, че в семейството може да има агресивен родител, а защото е изгубена връзката между деца и родители”, допълни Кючукова. 

Що се отнася до домашното насилие над деца, Наталия Кючукова посочи, че няма изход за справяне с този проблем, тъй като дори детето да бъде изведено от семейството, единственото, което може да му се предложи е защитено жилище.

„Защитените жилища вече са материално по-добре, но там работят хора, които нямат квалификация и желание да се занимават с тези деца. Трябва да има подходящи адекватни центрове, в които деца, подложени на домашно насилие, да могат да посещават редовно психолози, терапевти и да се работи с тях”, добави още Наталия Кючукова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)