Министър Лиляна Павлова посети МБАЛ "Иван Скендеров"

Лечебното заведение беше обновено с над 3 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова посети МБАЛ „Иван Скендеров” в Гоце Делчев по покана на кмета на града Владимир Москов.
Лечебното заведение беше обновено с над 3 млн. лв. по линия на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. Изпълнението на проекта стартира през първия мандат на министър Павлова и приключи в началото на тази година.
За модернизирането на МБАЛ „Иван Скендеров“ бяха изпълнени мерки за енергийна ефективност и беше доставена нова високотехнологична медицинска апаратура за образна диагностика, лечение и лабораторни изследвания.
От ръководството на болницата отчитат, че обновителните мерки имат много положителен ефект. Сметките за отопление на сградата са намалели с две трети. Преди обновяването на лечебното заведение, за отопление са плащани между 300-330 хил. лв. за включено отопление само 6 часа в денонощието. В момента разходите са около 90 хил. лв. при работеща между 20 и 22 часа в денонощие отоплителна система.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"