Избрани Новини

Започнаха Мелнишките поетични вечери

15 - тото юбилейно издание събира творци от България и Сърбия

 Днес в Сандански бе открито 15 - тото издание на фестивала "Мелнишки вечери на поезията". Програмата на двудневния форум включва интересни срещи. Днес беше срещата с поетите Цветанка Бъчева и Васил Георгиев и представяне на техните нови книги с участието на ученици от Първо основно училище "Св. Климент Охридски". След това бяха представени литературни кръжоци от Югозападна България. В 16.30ч. вече в Мелник бе открита изложба "Колумбийски накити – ръчна изработка", последвана от рецитал на поетесата от Петрич Петя Хантова и представяне на новите книги на Вера Илиева, Паун Гашев и др. От 19ч. беше прожекцията на "Вино за двама" – филм по стихове на Димитър Чонгов и представяне на новата му книга за Мелник. От 20ч. бе официалното откриване на Мелнишките поетични вечери с изложба на художника Кирил Божкилов, съпроводено с художествена програма с участието на фолк певицата Христина Маркова.
Вечерта продължава с нощен рецитал на свещи на поети от Сърбия.
Утре, от 10.00 ч.  в Кордопуловата къща ще  е творческият портрет на Лъчезар Селяшки и представяне на преводната му стихосбирка на македонски "Отблесоци". 
След това млади поети от Гоце Делчев ще рецитират свои стихове. И разбира се - ще се лее вино и ще се правят поетични разходки из Мелник и Роженския манастир.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов