Избрани Новини

Проверяват търговски обекти, където се предлагат млечни продукти

Съобщи директорът на ОД на БАБХ в Добрич д-р Розалина Брайкова

Областната дирекция към Българската агенцията по безопасност на храните в Добрич е започнала от вчера проверки на търговски обекти, където се предлагат млечни продукти и имитиращи продукти, съдържащи в състава си мляко. Това съобщи директорът на ОД на БАБХ в Добрич д-р Розалина Брайкова, цитирана от Радио „Фокус”. Тази проверка ще продължи в рамките на една седмица и ще обхване хипермаркети, супермаркети, магазини за хранителни стоки и други търговски обекти, които са на територията на област Добрич.

Акцентът при тази проверка ще бъде спазване на изискването по чл. 33 от Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти, имитиращите продукти, съдържащи в състава си мляко, да се предлагат в търговската мрежа на отделни щандове с ясно обозначение, с надписа: „имитиращи продукти, съдържащи в състава си мляко”. „Това ще бъде акцентът на тази извънредна проверка, която ще продължи в рамките на една седмица”, подчерта д-р Брайкова.

 Миналата седмица инспекторите от отдел „Контрол на храните” към ОД на БАБХ са направили общо 161 проверки. Издадени са 11 предписания. Съставен е един акт в търговски обект.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов