Децата казаха "Не на войната по пътищата!” /+снимки

Под мотото „Не на войната по пътищата!” в Поморие  тази седмица се проведоха  различни инициативи с цел  да се заостри вниманието на обществеността, с цел намаляване броя на пострадалите от пътно-транспортни произшествия.

В събитията се включиха Община Поморие, съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и РУ „Полиция”.

На 17 ноември автобусите от градската линия се превърнаха в галерия на детски творби. Децата от ЦДГ „Веселушко”  ги облепиха с рисунките си на тема „Пътна безопасност”, които приканват възрастните към повишено внимание на пътя. През цялата седмица пътниците ще могат да разглеждат пътуващата изложба и да се замислят над нейното послание.
Ученици от 3-ти и 4-ти клас на ОУ „Христо Ботев” – Ахелой и ОУ „Христо Ботев”- Поморие, съвместно с полицаите, раздаваха на шофьорите цветя и флайери, свързани с кампанията.

С резолюция на Асамблеята на ООН от 2005 г., всяка трета неделя на месец ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия. На този ден в редица страни по света отдава почит и внимание към загиналите и пострадалите от пътно-транспортните произшествия.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен