Избрани Новини

Областният управител поздрави военнослужещите с Празника на сухопътните войски

Официалното отбелязване празника на сухопътните войски уважиха още директорът на ОД на МВР Васил Митов и заместникът му

„На 19 ноември 1885 год., в хода на Сръбско-българската война, младата Българска армия, състояща се тогава изцяло от Сухопътни войски, достойно защитава Съединението на България и правото на българския народ да живее обединен и свободен. Поздравявам Ви най-сърдечно по случай  Деня на Сухопътните войски! Историците с пълно право са отредили този ден за Ваш професионален празник. Пазете бойните знамена неопетнени. Следвайте примера на нашите предци. Съхранете честта и традициите на Българската армия за следващите поколения, защото тя е гарант за суверенитета и териториалната цялост на страната. В този празничен ден приемете искрените ми пожелания за много здраве и успехи в професионален и личен план! И в мирно време имаме нужда от силни, смели и храбри мъже и жени като Вас! Честит празник!“. С тези думи, днес 18 ноември, областният управител Димитър Димитров поздрави командира на военно формирование 26 400 Благоевград - подполковник Иван Иванов, военнослужещи и цивилни служители с професионалния празник на сухопътните войски на Р България.

Повече от 300 деца от различни възрасти и от различни училища и детски градини в област Благоевград бяха гости на „Ден на отворените врати с показ на въоръжение и бойна техника“ в района на бившата казарма в областния център. Домакинът - подполковник Иван Иванов лично съпровождаше групите малчугани и им показваше и разказваше за наличното бойното снаряжение строено на плаца. За тези, които проявиха по-голям интерес имаше възможност да стрелят с халосни патрони. До всеки стрелец имаше инструктор, за да не се допуснат инциденти. Организаторите увериха присъстващите, че подобни събития ще се превърнат в една добра традиция. 
Приповдигнатото настроение и веселата глъч се допълваха от разноцветни балони, връчени на всяко дете при пристигането им във военното формирование и осигурени от областния управител Димитър Димитров.
Официалното отбелязване празника на сухопътните войски уважиха още директорът на ОД на МВР Васил Митов и заместникът му и началник на Криминална полиция Христо Разсолков, директорът на ОУ ПБЗН Георги Пармаков, директорът на СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ Благоевград Катерина Марчева и много други.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов