Избрани Новини

Ученици от Благоевград обсъждат борбата с трафика на хора

Срещата е част от поредицата „Борба с противообществените прояви сред подрастващите”

Ученици от Професионална гимназия по текстил и облекло в Благоевград ще обсъждат темата за трафика на хора заедно със специалисти. Днес от 13.00 часа в гимназията ще се проведе семинар на тема „Трафикът на хора съществува”. Лектори ще бъдат експертите от Младежки дом и секретарят на Местната комисия за борба с трафика на хора Любка Митева, информират от пресцентъра на общината.

Трафикът на хора е сериозно престъпление срещу личността и човешките права. Една от най-честите форми на престъплението е трафикът на хора с цел сексуална експлоатация. Различните форми включват принудителна проституция, порнография, сексуални услуги.

„Всяка човешка съдба за престъпниците е просто източник на доход. 
Не позволявайте да се възползват от вас! Животът и мечтите ви не са за продан!” С  този призив експертите ще се обърнат към тийнейджърите от Професионалната гимназия по текстил и облекло в Благоевград.

Началото на поредицата от инициативи бяха дадени през месец октомври  с ученици от СОУИЧЕ "Св. Климент Охридски" и Второ ОУ "Димитър Благоев". Младежки дом започва излъчването на новия формат за работа с младите хора в посока превенция и предпазване от противообществените прояви.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов