Избрани Новини

Елизабет II планирала на Коледа да предаде короната на принц Уилям

Новините

18-11-2014, 12:06

Снимка:

facebook.com/TheBritishMonarchy

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Според британските таблоиди Нейно величество щяла да обяви оттеглянето си по време на обръщението към нацията на Рождество Христово

Декември е месецът на приказките и чудесата. И, по всичко личи, в Бъкингамския дворец вече се готвят за едно такова невероятно събитие. В британските таблоиди отново плъзнаха слухове за намерението на Нейно Величество кралица Елизабет II (Elizabeth II) да се откаже от престола в полза на наследниците си.

Според медиите, своето решение да предаде короната на принц (William) 88-годишната кралица планира да съобщи по време на традиционното обръщение към нацията на Рождество Христово.

Според публикациите, всички детайли вече били изчистени и дори принц Чарлз (Charles), който в момента е пръв на опашката за короната и скиптера, не бил против да ги отстъпи на по-големия си син.

Единственият проблем бил, че Уилям съвсем не изгарял от желание да се качи на престола. Нещо повече - той бил готов да защитава кандидатурата на баща си, ако се наложи. Младежът съвсем не бил сигурен, че иска да бъде крал, а и съпругата му - херцогинята на Кембридж, която сега е бременна с второто им дете, изобщо не се натиска да е кралица. "Кейт е убедена, че медиите няма да оставят децата им да дишат свободно, и е готова с лека ръка да жертва амбициите в името на семейното щастие", коментират приятели на принца.

По-рано слуховете твърдяха, че "кралица Елизабет се е уморила до смърт да бъде глава на държавата" и още този месец ще направи официално изявление за отричането си от престола. 88-годишната кралица и преди е обмисляла този вариант, но последната капка преляла след неотдавнашния опит за покушение срещу нея - миналата седмица полицията задържа четирима ислямисти, планиращи да убият Нейно Величество в петък по време на Фестивала в памет на Кралския британски легион и в чест на загиналите във войните и въоръжените конфликти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов