Избрани Новини

Митрополит Серафим помага на жителите на Церово за построяване на храм в селото

Мисия

17-11-2014, 17:30

Снимка:

община Благоевград

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Церово с напълно обновени улици

След повече от 15 г. преасфалтираха ул. "Осми март" в Церово

В селището никога не е строен храм

Неврокопският митрополит Серафим ще се срещне с жителите на село Церово във връзка с желанието им за построяване на църква. В селището никога не е строен храм. Жителите му са принудени да обикалят съседни селища и града, за да се помолят в света обител.

В благоевградското село Церово се надяват митрополит Серафим да им помогне в желанието за построяване на църква. Жителите на селото очакват в дните след нова година да се срещнат с митрополита, пред който да заявят желанието си за построяване на храм.

„Има я волята, аз съм обещал да отида на място, да видя какво е необходимо да се направи. За съжаление не съм успял до този момент. Не съм забравил, обаче, тази воля на хората там и се надявам, че работата ще продължи, за да може да се изгради храма.”, сподели митрополит Серафим, цитиран от е-79.com. Липсата на храм е голямата болка на местните, тъй като над 90% от населението са християни. Мюсюлмани се чувстват само част от старите хора. Битката за построяването на църква в селото вече е с 12-годишна история.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)