Избрани Новини

Международна среща "Европейският алианс за мобилност и мобилни индустрии" се провежда утре в Кюстендил

Ще се реализират инициативи за повишаване потенциала в областта на мобилните приложения

Международна среща в контекста на инициативата на Европейската Комисия "Европейският Алианс за Мобилност и Мобилни Индустрии" ще се проведе в сградата на Областна администрация Кюстендил, предаде Дарик. Срещата  е на 18 ноември 2014 г. от 10:30 часа.
На нея ще бъдат представени Глобална Навигационна Сателитна Система (GNSS), програма "Коперникус", "Галилео" /Европейска Геостационарна служба за навигационно покритие (EGNOS) , както и Европейската програма за наблюдение на Земята (GMES) и др.
В срещата ще вземат участие  Майкъл Густафсон - Clusterland Sweden, Юрген Вогел - bavAIRia e.(PLP EMMIA координатор), Мартин Хауншилд - аерокосмически инженер и президент на Асоциация ENCADRE - клъстер координатор и съосновател на аерокосмическата програма на bavAIRia и Емануел Мондон, Бизнес развитие към - CloudEO.
В резултат от успешното изпълнение на проект Grow Mobile, в който областна администрация Кюстендил беше партньор, регионът получи възможността да се присъедини към инициативата за "иновативно партньорство" на Платформата за изучаване на политики към Алианса. Кюстендил е един от трите региона в Европа, в които ще бъдат реализирани пилотни инициативи с цел повишаване потенциала в областта на мобилните приложения и услуги.
Успешното сътрудничество в инициативата до момента даде шанс на областта да се   присъедини и към проекта "Сънрайз", който има за цел да установи стандартите и повиши осведомеността във връзка с използването на мобилните комуникации и услуги, базирани на местоположението и свързани с Глобалната Навигационна Система  - Галилео.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов