Избрани Новини

И тази година ще има проблеми с достъпа до Осоговска планина

Собствениците на хотели трябва да обособят паркинги и да сключат договори със снегопочистващата фирма

Собствениците на хотели, други места за настаняване  и на ски пистите в Осоговската планина трябва да обособят паркинги за паркиране на автомобилите на гостите им, както и да сключат договори с фирмата, която поддържа републиканската пътна мрежа, коментира директорът на Областно пътно управление Юлияна Божилова. Тя изрази притесненията си, че и тази година ще има проблеми с почистването на пътя в планината и достъпа до нея.
"Заинтересованите лица следва да направят постъпки за оформянето на паркинги. В предни години, ходили сме с Росен Димитров да търсим шофьори на автомобили, които са паркирани на пътното платно и техниката не може да почисти пътя. Това ще е проблем и тази година. Собствениците на хотели и писти да имат ангажимент, да вложат средства, за да имаме развит туризъм. Почистваме и паркингите при Рилския манастир, не сме отказвали", заяви Божилова.
Директорът на Областно пътно управление - Кюстендил даде примери с Банско и Пампорово, където собствениците на туристически обекти се договарят със снегопочистващата фирма за разчистване на паркингите и подходите към хотели, хижи и писти.
"Ние имаме договор с фирмата за 576 км. републиканска пътна мрежа и не можем да платим и лев повече за извършена дейност. Досега всичко се върши на добра воля", допълни Юлияна Божилова, цитирана от Дарик.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов