Избрани Новини

Школата на физика на Теодосий Теодосиев ще има подслон

Това стана ясно днес на среща между прочутия учител и премиера Бойко Борисов

На заседанието на правителството следващата седмица ще бъде разгледано решение за прехвърляне на сградата на бившия техникум по хидравлика в гр. Казанлък на общината.

Целта е имотът да бъде ремонтиран и използван за нуждите на създадената от преподавателя Теодосий Теодосиев Национална школа по физика, съобщава Радио Стара Загора.
Премиерът Борисов заяви, че за реализацията на идеята за провеждане на летни лагери ще се потърси подходящо помещение в близост до школата. Борисов уточни, че ще се проверяват държавните имоти, които отговарят на изискванията и разполагат с голяма зала.
По време на срещата кметът на Казанлък Галина Стоянова съобщи, че е получила уверение от министъра на финансите, че ще бъдат осигурени необходимите средства за разширяване на Природо-математическата гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък, където се обучават голяма част от учениците на г-н Теодосиев. „Имаме готов инвестиционен проект, нужни са ни 490 хил.лв., за да се направи това разширение на гимназията, където да има кабинети по физика и биология. Целта ни е да направим училището национален център за природо-математически науки“, заяви Стоянова. Министър-председателят Бойко Борисов бе категоричен, че е ангажимент на държавата да създава стимули за развитие на науката. По думите му, образованието е национален приоритет и е тясно свързано с икономическия просперитет в България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов