Бедстваща кюстендилка с общинско жилище

Мисия

14-11-2014, 17:37

Снимка:

spekulanti.com

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трагедия! 64-годишна живее в дупка изкопана под земята

Къщата й се състоеше от една стая, изградена от шперплат и найлон

Настаниха бедстващата 64-годишна Анка Иванова от ромския квартал „Изток“ в Дом за възрастни хора с физически увреждания „Ильо Войвода“. Това стана днес, благодарение на бързата реакция на социалната служба в града и комисията по ТЕЛК, които са посетили възрастната жена на място, разказа ромският общественик Стефан Лазаров, цитиран от "Инфомрежа". Той изказа благодарността си към всички и изрази задоволство, че възрастната жена вече няма да живее в дупка под земята. „Знаете колко тежко е нейното положение. Никой не се грижи за нея, а преди три месеца получи инсулт. Сега е трудно подвижна и затова съм сигурен, че в Дома ще получи необходимите грижи“, коментира още Лазаров. 

Той получи и редица дарения от одеяла, чаршафи и дрехи, предназначени за болната Анка. Всичко това ще отиде за хората в Дома, които имат нужда от помощ, ангажира се още ромският общественик. 

Анка Иванова в продължение на три месеца живееше като куче в изкопана дупка под земята в ромския квартал на Кюстендил. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен