Избрани Новини

Сестра на загинал миньор в "Ораново" осъди фирмата за 50 000 лева

41-годишният Николай Михайлов бе затрупан на 16 юли м.г. заедно с още 3-ма свои колеги,

Сестрата на загинал в рудник "Ораново" миньор осъди фирмата на 50 000 лв. 41-годишният Николай Михайлов бе затрупан на 16 юли м.г. заедно с още 3-ма свои колеги, но тялото му бе намерено 19 дни по-късно.

Сестра му Маргарита е медицинска сестра в Спешния център в Благоевград. Тя и Николай не били семейни и живеели заедно в с. Крупник, след като родителите им починали. От 1998 г. Николай работел в мината.

Двамата имали силна емоционална връзка, разчитали изцяло на взаимната си опора. След смрътта на брат си Маргарита изпаднала в шок и дни наред не се хранила, а впоследствие - в отчаяние и безразличие към живота, пише "24 часа". Заради претърпените болки и страдания тя поиска 100 000 лв. обезщетение, но рудникът оспорва иска като завишен.
След назначената съдебно-психологична експертиза съдът е категоричен, че жената наистина претърпява страдания. Той постанови рудникът да плати 50 000 лв. за неимуществени вреди, 4000 лв. адвокатски хонорар и още около 2000 лв. разноски по делото. Решението на районния съд може да се обжалва.

Наскоро съпругата и двете деца на Асен Грънчаров, който почина от инфаркт, докато издирваше затрупаните си колеги, на две инстанции осъдиха мината на общо 250 000 лв. обезщетение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов