Избрани Новини

Местят Добрин от ареста в затвора за ало измами

Момчето е от бургаския интернат и за втори път е обвиняем за подобно престъпление

Окръжен съд – Бургас не уважи жалбата на Добрин Тодоров за изменение на взетата спрямо него мярка за неотклонение задържане под стража, съобщават от там.

Той е привлечен като обвиняем за измама, представляваща опасен рецидив. Разследван е за това, че за времето от 13 до 15 септември в Бургас, в условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив, в съучастие като съизвършител с неустановени по досъдебното производство лица, с цел да набави за себе си, или за другиго от съучастниците си имотна облага поддържал у трима бургазлии заблуждение, възбудено от неустановените по делото лица и с това им е причинил имотна вреда в размер общо на 3800 лева.

Тодоров е задържан под стража с определение на Районен съд – Бургас от 18 септември.

На 7 ноември първата съдебна инстанция е отхвърлила молбата му да измени мярката за процесуална принуда в по-лека. Той обжалва това определение с искане да му бъде поставен под домашен арест. Защитникът му мотивира искането с наличието на промяна в обстоятелствата по делото. Досъдебното производство срещу него било приключило и са извършени всички необходими следствени действия. Затова престоят на Тодоров в следственият арест се явявал безпредметен. Самият той не отрича деянията и изразява съжаление за тях. Защитникът поиска мярката за неотклонение да бъде изменена в домашен арест. Обвиняемият обаче изрази желание да бъде приведен в затвора, тъй като бил наясно с последствията от деянията си. Той твърди, че е казал всичко на разследващите органи, но досъдебното производство все още не било приключено.

Представителят на държавното обвинение пледира съдът да потвърди мярката за неотклонение задържане под стража, тъй като не са налице нови обстоятелства по делото.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)