Избрани Новини

Дупнишкият кмет на среща със съгражданите си

Обсъдиха предстоящото обновяване на квартал "Дупница"

При изключително голям интерес премина днешната среща на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев с жители на жк. "Дупница", предаде Дарик. Поводът за нея бе предстоящото обновяване на квартала по проект "Зелена и достъпна градска среда". Срещата бе организирана по искане на Чимев, след като се оказа, че голяма част от жителите на кварталите, където е обхватът на проекта, нямат достатъчно информация за ремонтните дейности.

20 жители на квартала дойдоха, за да чуят подробно намеренията, както и да изкажат своите виждания, забележки и препоръки. Освен Чимев, от страна на Община Дупница присъства целият екип на проекта начело със Славка Петровска - ръководител, главният архитект на Общината Славка Петкова, ландшафтният архитект Григор Перчеклийски, технически ръководител на фирмата - изпълнител, зам.кметът Красимир Георгиев, както и експерти от администрацията, ангажирани по проекта. "Изключително ползотворна среща. Чухме толкова много мнения и най - вече конкретни проблеми в района, за което безкрайно благодаря на жителите, че ги поставиха - за канализацията, за осветлението, за детските площадки, за пешеходните зони, за паркирането и т.н. Ще ги разгледаме подробно и където е възможно да реагираме, своевременно ще го направим. И тъй като съм убеден, че има и други предложения, които в разговора не бяха засегнати, казах на хората да ги дадат писмено в Общината, за да ги разгледаме навреме", коментира инж. Чимев.

В ж.к. "Дупница" ще бъде подменен и водопровода със средства от ПУДООС, което е извън рамките на проекта.

Подмяната обаче е наложителна, тъй като е забранено промяна на предназначението на обектите и разкопаване на пътната настила 5 години след приключване на дейностите по проекта, финансиран с европейски средства.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов