Избрани Новини

Зимните дежурства по пътищата ще бъдат въведени от 17 ноември

В 16-те опорни пункта в областта ще бъдат дислоцирани машини и нужни материали за обработка на пътищата

Областно пътно управление – Плевен е организирало от 20 октомври т.г. денонощно дежурство в Централния диспечерски пункт за събиране на информация за пътната обстановка.

Директорът на ОПУ инж. Ивайло Денчев съобщи, че в края на миналия месец е била извършена проверка на наличната техника на фирмите, ангажирани със зимното поддържане. Тя еа е установила, че на лице са 72 от нужните 132 машини, тъй като все още някои от машините са по обекти в региона, но ще бъдат на разположение в първите дни на ноември.

От необходимите материали по време на проверката е бил осигурен 26% от пясъка, 47% от солта и 37% от калциевия двухлорид. Фирмите са заявели, че до началото на ноември ще бъдат доставени до 60% от нужните материали към опорните пунктове, каквото е изискването. Проверка сега не е правена, такава се планира след старта на зимните дежурства, които ще бъдат въведени от 17 ноември, съобщават от областната администрация.

В 16-те опорни пункта в областта ще бъдат дислоцирани машините и нужните материали за обработка на пътищата. С промените в Закона за движение по пътищата към републиканската пътна мрежа са причислени и пътищата, които преминават през градовете с население под 100 000 жители. В резултат на новите изисквания, с 50 км се увеличава дължината на републиканската пътна мрежа в областта.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов