Избрани Новини

Благоевградският кмет д - р Атанас Камбитов спечели приза "Кмет на гражданите"

Награждаването стана тази вечер на тържествена церемония в НДК

Кметът на Община Благоевград д - р Атанас Камбитов спечели приза "Кмет на гражданите" за 2014г, съобщиха от пресцентъра на общината. Наградата на д - р Камбитов бе връчена от Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството. Това стана на тържествена церемония по раздаването на наградите в конкурса "Кмет на годината" тази вечер от 18:00 часа в Националния дворец на културата.

 Конкурсът има за цел да постави във фокуса на общественото внимание активността на българските кметове от всичките 264 общини в страната, техните добри постижения и полезни практики за изминалата календарна година. Гласуването в конкурса "Кмет на годината" се проведе в интернет - платформата му в периода 1 - 31 октомври 2014 г.

 Кметовете се съревноваваха в 8 категории - "Успешно привличане на инвестиции", "Усвояване на евросредства", "Опазване на околната среда", "Развитие на туризма", "Адекватна реакция при криза", "Поддържане и развитие на спорта", "Осигуряване на условия за отглеждане на деца" и "Кмет на годината". Двата специални приза бяха "Кмет на гражданите" и Специалната награда на екипа на kmeta.bg.

 Церемонията "Кмет на годината" събра на едно място представители на Европейската комисия, Правителството на Република България, държавни и обществени организации, посланици и бизнесмени.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)