Избрани Новини

Цецка Цачева: ГЕРБ създаде нова линия на общуване между политическите сили

„Лидери, които не си говореха в продължение на почти 20 месеца вече сядат на едно място и разговарят”, каза председателят на 43 НС в Плевен

„Отговорността за сегашното управление на ГЕРБ, макар и правителство на споделената отговорност, ще бъде на мандатоносителя и на нашия председател Бойко Борисов.” Това заяви в Плевен Цецка Цачева, председател на 43-тото Народно събрание в Плевен. Тя присъства на отчетно – изборното събрание на общинската организация на ГЕРБ-Плевен.

„Това, което успяхме за този месец време на преговори да споделим с останалите, е нелогичността на поставянето на времеви хоризонт на този кабинет. Българските граждани са гласували за пълен мандат на това управление и няма как нито с акт на НС, нито правителството да каже ние ще управляваме една година. Неговият мандат към този момент изглежда 4 годишен. В България е практика временните неща да са най-трайни и като нищо този кабинет може да изкара пълния си мандат”, каза Цецка Цачева.

Тя прогнозира, че занапред много по-често ще се стига до коалиционни правителства. „Онова, което признават нашите опонети е израстването на ГЕРБ и не демонстрацията, защото това не е демонстрация, а убедеността в зачитане на опонета и неотстъпване от онези принципи, които дават лицето ни като партията.”, подчерта председателят на 43 НС.

„ГЕРБ - Плевен има здрава, работеща организация. Отчитайки едната кампания на практика стартираме новата. Чака ни не по-лека битка за местните органи на власт.”, отбеляза Цачева. По думите й ГЕРБ създаде една нова линия на общуване между политическите сили. „Лидери, които не си говореха в продължение на почти 20 месеца вече сядат на едно място, разговарят, всеки отстоява своите идейни позиции, своята идентичност.”, каза председателят на 43 НС.

Цачева отговори на десетки въпроси, касаещи приоритетите в управлението на правителството с премиер Бойко Борисов, еврофондовете, както и за това какъв според нея ще бъде животът на това управление.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов