Избрани Новини

Доброволците от общинските отряди не са обучени в първа долекарска помощ

Актуалното състояние на доброволните отряди обсъдиха днес в Кюстендил

Вече една година няма организация за обучение в първа долекарска помощ на участниците в доброволните отряди към общините, предаде Дарик. Актуалното състояние на доброволните формирования в Област Кюстендил, бе тема на работна среща, ръководена от областният управител Иван Каракашки, с участието на представители на общините, държавните структури, и БЧК.
Директорът на Спешен център - Кюстендил д - р Анелия Георгиева и директорът на БЧК - Кюстендил д - р Емилия Кацарска декларираха готовност за провеждане на това обучение. Без ясен отговор остана въпросът дали общините имат възможност да финансират тези курсове. Не стана ясно и колко часа е курсът.
Директорът на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Гроздан Христов заяви, че кметовете на общини носят отговорността за довършване на обучението на доброволните отряди. Те разпределят и отпуснатите им средства.
Областният управител Иван Каракашки критикува участниците в срещата, представители на общините, че този едногодишен проблем за обучението на доброволците в долекарска помощ не е решен. "Общините трябва да отделят необходимите средства, за да имаме обучени формирования, които да действат при нужда", коментира Каракашки.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов