Избрани Новини

Столична община дава 700 хил. лв. за ремонт на софийския зоопарк

Мисия София

11-11-2014, 14:21

Снимка:

БТА

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

1 500 лева събраха в благотворителен мач за Зоопарка

Напролет ще бъдат ремонтирани клетките на големите котки и маймуните

700 хил. лева за ремонт на зоологическата градина са предвидени в бюджет на Столична община за следващата година. Това заяви столичния кмет Йорданка Фандъкова по време на посещение в столичния зоопарк,  съобщава "Фокус".

„На пролет в зоопарка на София предстоят ремонти на клетките на големите котки и маймуните. Клетките им ще бъдат разширени”, обясни Фандъкова.

„Разбира се, преди да започнем ремонтите трябва да приключи проектирането на клетките и да проведем конкурси за изпълнител на проекта”, допълни още тя. Фандъкова посочи, че ако има бюджетен излишък след предстоящите ремонти средствата няма да бъдат върнати в Столична община, а насочени към други необходими ремонти на зоопарка. Относно ремонта на волиерата на хищните птици в зоопарка.

„До края на седмицата трябва да приключи ремонтът и птиците да бъдат върнати във волиерата. Заедно с ремонта на тази клетка, направихме и ремонт на административната сграда на зоопарка и входа откъм кв. „Хладилника”, допълни столичния кмет. Фандъкова благодари на д-р Манол Нейков, че се е включил в управлението на зоологическата градина, като добави, че той е свършил много работа.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)